06-10 73 83 55 info@reneekeijzer.nl

Over mij

Wat ik nu doe, is de optelsom van alles wat ik tot nu toe in mijn leven heb gedaan. Het vertalen van een boodschap zat eigenlijk al besloten in de studie die ik heb gedaan, Franse taal en letterkunde, net zoals mijn gevoel voor taal. Het communicatievak heb ik in de praktijk geleerd als adviseur en leidinggevende. In die laatste rol heb ik altijd het belang gezien van teamgeest. Voor mij betekende dat goed luisteren naar mijn medewerkers, duidelijk zijn over de koers en hun inbreng daarin en ze de verantwoordelijkheid  geven die paste bij hun vaardigheden en expertise van dat moment. Niets leuker om medewerkers te zien groeien!

Ervaring

Mijn ervaring heb ik mogen opdoen bij mooie en toonaangevende organisaties in het bedrijfsleven, bij de overheid en in de reclame. Kijk op mijn LinkedIn profiel als je meer over mij wilt weten. Die diversiteit heeft mij vanuit verschillende invalshoeken naar mensen, werkwijzen en bedrijfsculturen leren kijken.

Zelfstandig Communicatieadviseur

Sinds 2009 werk ik als zelfstandig communicatieadviseur. Een keuze die zich voordeed toen mijn baan als Manager Communicatie bij de gemeente Amsterdam vanwege reorganisatie kwam te vervallen. Zelfstandig zijn betekent voor mij zoeken naar de manier waarop ik mijn klanten het meest van waarde kan zijn. Ik was er altijd al van overtuigd dat het succes van organisaties voor een groot deel afhangt van de spirit van de medewerkers. Zelf heb ik ervaren dat een team van dezelfde medewerkers veel succesvoller is wanneer je ze betrekt bij beslissingen en wanneer ze worden gehoord, gewaardeerd en gestimuleerd in hun ontwikkeling. Dat heeft mij er toe gebracht om de focus te leggen op het vakgebied interne communicatie. Een jong vakgebied dat de laatste jaren enorm in ontwikkeling is en steeds meer een plaats krijgt naast vakgenoot externe communicatie. Daarmee vervagen de grenzen tussen de twee vakgebieden langzaam maar zeker. Dit is dus wat ik doe: ik adviseer organisaties hoe zij hun bindkracht kunnen vergroten: tussen medewerkers, managers, de organisatie en de ‘buitenwereld’.

Met mij werken? Neem contact op >>